Новости од индустријата

Хапаг-Лојд, Маерск, ЦМА и други бродски компании најавија прилагодувања на оваа западноафриканска рута

2023-11-24

Неодамна, бродските компании како Hapag-Lloyd, Maersk и CMA објавија дека почнувајќи од декември, тие ќе ги надградат и приспособат своите услуги за рути во Западна Африка за да ја прошират покриеноста на пристаништата од Азија до Југозападна Африка. Директен пристап до Pointe Noire, Kribi, Luanda, Walvis Bay, итн.

Услугата за приспособена рута ќе се јавува на: Кингдао-Шангај-Нингбо-Гуангжу Нанша-Танјунг Пелепас-Сингапур-Поинте Ноаре-Криби-Луанда-Залив Волвис-Сингапур-Кингдао.

Оваа западноафриканска рута услуга ќе ја управуваат бродски компании како што се Hapag-Lloyd, Maersk и CMA под имињата „AWA, FEW6, ASAF“, соодветно. Ќе работи еднаш неделно, со времетраење на циклусот од 84 дена и ќе инвестира 12 контејнерски бродови од приближно 8.500 TEU.

Првото пловење на приспособената рута услуга се очекува да биде „MAERSK AMAZON“, патување 348W, кое ќе плови од пристаништето Шангај на 10 декември, пристаништето Нингбо на 11 декември и пристаништето Нанша на 14 декември.

Истовремено, Хапаг-Лојд најави и дека од 1 декември ќе ја зголеми стапката на ФАК во некои области, односно ќе ја зголеми стапката на ФАК меѓу Далечниот Исток и Северна Европа и Медитеранот.

Зголемувањето на цената се однесува на стоки што се транспортираат во контејнери од 20 стапки и 40 стапки (вклучувајќи високи кабинети и гребени)


We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept