Новости од индустријата

Посеопфатно, побрзо и подобро! Maersk ја реорганизира рутата Далечен Исток-Африка за непречено да го прошири африканскиот бизнис

2023-11-27

Бидејќи африканските земји промовираат економска интеграција и изградбата на инфраструктура е во полн замав, потенцијалот на пазарната економија на Африка е бескрајно проширен. Многу азиски клиенти се фокусираат на богатите физички ресурси на Африка и огромниот потенцијал за економски раст и ја планираат трговијата меѓу Азија и Африка во нивниот план за проширување.

Услугите за испорака на Maersk се појавија и соодветно ажурирани. Неодамна објави дека почнувајќи од првата недела на декември, FEW2, FEW3 и FEW6 ќе имплементираат нови превозни рути. Во исто време, ќе биде пуштена во употреба нова услуга за фидер - Кејп Таун Експрес. Овој поттик ќе се поврзе со ажурираната услуга SAFARI. Услугата Maersk FEW (Далечен Исток-Западна Африка) е посветена на подобрување на конкурентноста на трошоците и заземање на уделот на африканскиот пазар со подобра поврзаност, поголема доверливост и побрза транспортна ефикасност.

Сингапур – Танјунг Перапас – Ломе – Апапа – Оне – Котону – Сингапур

За основното пристаниште во Западна Африка, Maersk ќе дизајнира реструктуирана рута за нигерискиот пазар, кој ги опфаќа Апапа и Она. Во исто време, ќе ја искористи ексклузивната China Express Line за поврзување на Далечниот Исток со африканските пристаништа преку Танјунг Пелепас, создавајќи ја најсилната телефонска линија на пазарот во Нигерија.

Кингдао – Гуангјанг – Шангај – Нингбо – Шекоу – Нанша – Сингапур – Танјонг Пелепас – Тема – Леки – Абиџан – Поинте Ноаре – Коломбо – Сингапур – Ксиамен – Кингдао

Maersk ќе ја прекине рутата FEW1 и ќе ја интегрира со оригиналната маршрута FEW3 во надградената рута FEW3, која ги опфаќа Тема, Леки, Абиџан и Поинт-Ноар. Надградената рута FEW3 ќе распореди бродови од 13.000 теу за поврзување на главните пристаништа во Азија и Африка. Ова е најголемиот брод распореден од Maersk во субсахарска Африка.

Кингдао – Шангај – Нингбо – Нанша – Танјунг Ппанјанг – Сингапур – Поинт Ноаре – Криби – Руанда – Залив Валвис – Сингапур – Кингдао

По отстранувањето на пристаништето во Кејп Таун, рутата FEW6 ќе обезбеди повеќе простор за испорака до јужното пристаниште на Западна Африка и ќе додаде нов повик до Криби, што значително ќе го подобри распоредот на испорака и извозот и стапката на точност, правејќи ги азиските пристаништа и пристаништата во Југозападна Африка Времето за испорака помеѓу двете е скратено за 7 дена, со што се подобрува целокупната доверливост на услугите за клиентите.

Порт Луис – Кејп Таун – Порт Луис

Maersk воспостави филијала помеѓу Порт Луис и Кејп Таун, Кејп Таун Експрес, за да го покрие увозот и извозот на Кејп Таун. Ова ќе ја подобри точноста и безбедноста на услугите на Кејп Таун и ќе ги задоволи потребите Постојана побарувачка на товар помеѓу Порт Луис и Кејп Таун.

Шангај-Нингбо-Шеку-Танјонг Перапас-Порт Луис-Дурбан-Порт Луис-Танјонг Перапас

Рутата САФАРИ ќе додаде рута кон север до Порт Луис и, во комбинација со услугата Кејп Таун Експрес, ќе обезбеди директна врска помеѓу извозот на Кејп Таун, вклучувајќи ги и гребените, и азиските пазари. Оваа надградба има за цел да ја подобри точноста и стабилноста на јужноафриканските рути и да го поттикне растот на јужноафриканскиот пазар.

Ажурирањето на рутата на Maersk обезбедува беспрекорни и сигурни врски помеѓу Далечниот Исток и Западна Африка, истовремено обезбедувајќи посеопфатна покриеност и пократко време на транзит. За Јужна Африка, која се соочува со метеж, Maersk ќе биде поврзан и преку наменска линија за разгранување во Порт Луис и ќе се одвои од услугата FEW за да се подобри доверливоста и времето на транзит.


We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept