Новости од индустријата

AEI достигна пресвртница од 600-та конверзија на товарни бродови

2023-08-28

Американската компанија за конверзија во Мајами, со седиште во Флодија, Aeronautical Engineers Inc (AEl) ја прославува својата 600-та конверзија на авиони.

Авионот поврзан со пресвртницата е Боинг 737-800 во сопственост на GA Telesis (MSN 28235), известува лондонскиот Air Cargo News.

600-та конверзија на товарен брод беше модифицирана од Commercial Jet Inc, која е најдолготрајниот партнер за модификација на AEI, во нејзината фабрика во Мајами.

AEI дизајнира, развива и модифицира товарни авиони со тесно тело од 1958 година, обезбедувајќи производи за товарни возила кои се движат од DC6 и CV440 до 727-200SF, 737-400SF и 737-800SF.

„Возбудени сме што ја достигнавме оваа пресвртница и не можевме да ја постигнеме без посветеноста на нашите

вработените, одговорноста на нашите партнери за продавачи и довербата заработена од нашите клиенти“, рече Рој Сандри, претседател на AEI.

„Со доследно испорачување робусни и сигурни производи за конверзија на товарни возила, AEl порасна и стана најпрепознатливата и најпочитуваната независна компанија за конверзија во индустријата“.

We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept