Новости од индустријата

MSC, Maersk продолжуваат 2M на празно пловидби на октомвриската Златна недела

2023-09-08

The Mediterranean Shipping Co (MSC) ги објави најшироките откажувања, вклучително и некои откажувања на сојузот од 2 милиони, со 11 пловидби на своите услуги Swan, AE55/Griffin, AE7/Condor и AE6/Lion од Азија до Северна Европа, од 37-та недела. до 42 вклучително и пет пловидби од Азија до Медитеранот, на неговите јамки Змеј, Тигар и Феникс, од 39 до 41 недела.

MSC, исто така, откажа четири пловидби на своите пацифички јамки, две испуштени на услугата Sentosa, MSC Virgo и MSC Audrey во неделите 39 и 40 за услугата Sentosa; и MSC Paris и MSC Abidjan на услугата Chinook во неделите 40 и 41, и двете на запад крајбрежни пристаништа.

Maersk, исто така, објави пет откажувања за време на Златната недела на нејзините северноевропски линии и уште две откажувања на своите медитерански линии, услугата AE15 надвор од Бусан во 40-та недела и услугата AE12 од Xingang во 41-та недела.

Уште два брода се откажани во 39-та и 40-та недела на услугата Сантана од Азија до Заливот и источниот брег на САД, MSC Valeria и Genova, соодветно.

Понатаму, две пловидби се прекинати во седмици39 и 40 на трговијата од Северна Азија до Индија и Пакистан, со по еден брод исто така отсечен од јамките Океанија и Латам во 39 и 40 недели соодветно.




We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept