Новости од индустријата

Maersk се враќа во Русија за да ги собере своите 50.000 празни места

2022-03-22

БЕСПЛАТНАТА групација Maersk има бродови кои пристигнуваат во руските пристаништа за да испорачаат контејнери резервирани пред да започне инвазијата на Украина, со намера да земе 50.000 контејнери заглавени во Русија, пренесува Ројтерс.




Во меѓувреме. компанијата привремено ги откажа резервациите за нови контејнери до и од Русија, како последица на инвазијата на Украина. „Денес имаме околу 50.000 наши контејнери во Русија.Повеќето од нив се празни, тие се наша сопственост“, рече главниот извршен директор на Maersk, Сорен Скоу. „Ни требаат, и многу не сакаме да ги оставиме во Русија. Поради оваа причина, сè уште имаме некои пристаништа во Русија“.


Maersk, исто така, се обидуваше да ги извади контејнерите од Русија yia rai. „Маерск“ не можеше да ги испорача сите контејнери резервирани во Русија пред да започне инвазијата на Украина поради тесните грла на руските пристаништа.

We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept